Сериозна американска пиеса идва на сцената в Раковски

Автор: Plovdiv Now 4506
Сериозна американска пиеса идва на сцената в Раковски

Театралната постановка "Полет над кукувиче гнездо" ще се играе на 24 октомври от 19,00 часа на сцената на читалище "Св. св. Кирил и Методий" в Раковски. Билетите се продават на касата и са на цени 12 и 15 лева.

Пиесата е по Кен Киси, драматизация - Дейл Васерман, режисьор - Стефан Спасов. Участват актьорите Станимир Гъмов, Диана Найденова, Христофор Недков, Димитър Митев, Цветомир Черкезов, Стефан Борисов, Георги Райчев, Стефан Делев, Димитър Карамалаков, Александър Бориславов, Жоро Райчев, Светла Тодорова, Николета Милкова и Илиана Илиева. 

„Полет над кукувиче гнездо” е театрален спектакъл, вдъхновен от класическия американски роман на Кен Киси и едноименния култов филм на Милош Форман с Джак Никълсън в главната роля.

Потресаваща история за живота в психиатрична клиника, в която медицинският персонал, под ръководството на Старшата сестра, съсипва волята на хората и ги принизява до безсмислено и болезнено подчинение под предлог, че ги лекува.

Скоро в това кукувиче гнездо обаче „кацва” новият пациент Мак Мърфи, принуден да се прави на психично болен, за да избегне затвора. Ненавиждащ лицемерието, първичен, скандален, похотлив комарджия, той подготвя бунт в болницата, който да промени всичко… Но Мак Мърфи не знае колко струва свободата в свят, създаден да смачка човешкия дух…

Източник: читалище "Св. Св. Кирил и Методий"


Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина