Съдят млад мъж, опожарил от яд два камиона в Раковски

Автор: Plovdiv Now 44669
Съдят млад мъж, опожарил от яд два камиона в Раковски

36-годишен мъж с инициали Г.М. е с повдигнато обвинение за палеж, съобщават от Окръжна прокуратура. 

Той е предаден на съд за това, че на 2 февруари тази година, в Раковски, е запалил имущество със значителна стойност – товарен автомобил, марка „Опел Антара“. Пожарът се е разпрострял и върху товарен автомобил, марка „Дачия Дъстер". Палежът е нанесъл щети в общ размер на 44 525 лева. 

Г.М. работел във фирма за хлебни изделия и доставял готова продукция в различни населени места. На 2 февруари 2021 г. към 4 часа пристигнал в Раковски. Оставил закуски за магазинната мрежа и се отправил към мястото, където бил паркиран автомобила „Опел Антара“. Г.М. носел туба с бензин. Той залял част от колата и я запалил.

Вследствие на пожара се подпалил и съседния товарен автомобил „Дачия Дъстер“. Пламъците били забелязани от хора, които подали сигнал в полицията. Установено е, че Г.М. запалил колата, защото разбрал, че собственикът й говорел неверни твърдения за приятелката му. Съгласно заключението на оценъчната автотехническа експертиза стойността на запалените два автомобила е 44 525 лева. След пожара те били изгорели и негодни за употреба.

Предстои Окръжен съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина