Съдят мъже, опитали да подкупят полицаи в Белозем и Раковски

Автор: Plovdiv Now 6441
Съдят мъже, опитали да подкупят полицаи в Белозем и Раковски

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 47-годишен мъж, който е предаден на съд за това, че на 22 май 2023 г. на автомагистрала „Тракия“ в землището на село Белозем, е дал подкуп в размер на 50 лева, на двама полицейски служители, за да не извършат действия по служба и да не му съставят акт за установяване на административно нарушение за това, че използва мобилен телефон без устройство по време на управление на автомобила.

Мъжът притежавал товарен камион „Мерцедес“ и се занимавал с доставка на плодове и зеленчуци. На 22 май 2023 г. той пътувал в посока към Бургас. На автомагистрала „Тракия“ в района на село Белозем, бил спрян от полицейски патрул. Служителите на МВР извършили проверка на документите и му съобщили, че ще му бъде наложено административно наказание за това, че е разговарял по мобилния телефон по време на движение. За да не му съставят акт, той предложил подкуп от 50 лв. Служителите на МВР не взели банкнотата и веднага уведомили дежурния разследващ полицай.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт и спрямо 58-годишен, за това, че на 04 юни 2023 г. в Раковски е дал подкуп – пари на стойност 50 лева, на полицейски служители, за да не извършат действия, свързани с търсене на административно-наказателна отговорност от нарушителя, като водач на товарен автомобил.

На 4 юни 2023 г. обвиняемия управлявал товарния автомобил в посока към животинския пазар в  Раковски. Той бил спрян за проверка, като полицейските служители установили, че превозва животни без да притежава необходимата документация. За да не му съставят акт, мъжът предложил на полицаите подкуп от 50 лв. Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредителни заседания по внесените обвинителни актове. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина