Ромката, обесила куче в Раковски, убивала наред животни край града

Автор: Ива Модова 5394
Ромката, обесила куче в Раковски, убивала наред животни край града

Ромката, обесила куче тази сутрин в Раковски, системно изтезавала животни в дома си, твърдят наши читатели, които неведнъж са се сблъсквали с жестокостта на жената. Снимките й с обесеното куче пред къща в Раковски скандализираха социалните мрежа, а по-късно Анка Маринова, авторка на зверството, е задържана в районното.

Тази сутрин тя е била заварена от съседите до трупа на животното. Смаяни хората са я попитали „Защо”, а тя само е повдигнала рамене и заявила, че не знае.

С наш репортер се свързаха жители на квартала, където се намира къщата на Анка. Всички бяха категорични, че 52-годишната жена има сериозни проблеми.

„Без причина вика и крещи. Гледа двете си внучета, а агресията си изкарва на животните. Системно тормози беззащитните същества”, споделят хората. Те разказаха, че това не е първото зверство от страна на Маринова към животни. Преди време на дървета до близките ниви, тя е бесила кучета и котки, хвърляла е новородени в канала.

„Тя възпитава на омраза и децата. Внуците й вчера се гавреха с 4 малки котенце. Те ги хвърляха, мачкаха, усукваха телцата им и то на улицата. Съседи се намесиха и спасиха животинките. Никой не смее да се занимава с тази жена, защото ще си изяде скандала. Преди повече от месец, без да бъде провокирана, Анка ни замеряше с камъни. Тогава се оплакахме на кмета, но той ни посъветва да направим колективен иск и да го депозираме в полицията”, заяви съседка на Маринова.

Жената разказа още, че обесеното куче е собственост на ромката. От дни внуците й са го разхождали по улиците на града.

„Играеха с него, галеха го, а днес – обесено на дървото. Днес просто нещата ескалираха. Не може да продължава това насилие над живи същества. Колко комшии са ходили към нивите, за да спасяват животните и точно след ден-два, същите котки или кучета ги намираме убити”, заяви още жената.

Анка Маринова живее сама. Тя се грижи за двете си внучета, докато родителите им са в чужбина на гурбет. Мъжът на Анка също пътувал и се прибирал веднъж на 3-4 месеца.

След доклад на дежурен районен прокурор е образувано досъдебно производство. Цялостната изясняване на обстоятелствата около случая продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина