Рисунки от България, Сърбия и Германия спечелиха награди на щъркеловия конкурс в Белозем

Автор: Plovdiv Now 7268
Рисунки от България, Сърбия и Германия спечелиха награди на щъркеловия конкурс в Белозем

Международният конкурс за детска рисунка в Белозем на тема "Животът на един щъркел" вече има своите победители. В надпреварата се включиха деца от всички краища на България. Достойни съперници бяха и участниците от Германия, Сърбия и Северна Македония, които също изпратиха невероятни творби.

Победителите в крайното класиране във възрастовата група от 6 до 9 години са: Йоана Гендова - 9г., ОУ "Христо Ботев" в град Раковски, Мелина Каролина Шулц - 8 г. от Германия, както и Лъчезар Славов на 7 г. от Пловдив.

Във възрастовата група от 10 до 15 години се победиха Женя Иванова в 4б клас от ОУ "Георги Бенковски" в Бургас, Мая Петрова в 5б клас от същото училище, както и Росен Плачков - 12 г. от  ОУ "Христо Ботев" в град Раковски.

Наградата на журито ще отиде при 7-годишната Петра Борос от Сърбия, а наградата на ОУ "Гео Милев" в Белозем е присъдена на Даниела Генова от 3а клас отгново от ОУ "Георги Бенковски" в Бургас.

Припомняме, че организаторите на творческия конкурс са ОУ „Гео Милев“ в село Белозем,  детско онлайн списание „Щъркел“, Кметство Белозем, Католическа църква „Свети Франциск от Асизи“ и Федерация на природозащитни сдружения  „Зелени Балкани“ с подкрепата на община Раковски.

Конкурсът се организира за втора поредна година, като миналата година беше на национално ниво, а тази година е международен. Поканени да се включат бяха всички европейски селища на Белия щъркел. Целта е децата от Европа да имат възможност да гостуват и да се запознаят с природните забележителности на България, а българските ученици да посетят селищата на Белия щъркел в Европа и опознаят бита и културата на други народи..

Награда за всички участници ще бъде публикация на изпратените рисунки в списание „Щъркел” и представяне на авторите.

Резултатите от конкурса и награждаването ще бъдат официално оповестени на 18 май 2019 г. по време на Фестивала на Белия щъркел в село Белозем и в сайта на Детското онлайн списание „Щъркел”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина