Рестартът на делото срещу Димитракис, прегазил крадец край Раковски, се провали

Автор: Plovdiv Now 20596
Рестартът на делото срещу Димитракис, прегазил крадец край Раковски, се провали

Автор: Георги Тошев

Рестартът на делото срещу кипърския фермер Димитракис Пирилис беше планирано за днес, но старт на процеса в Окръжен съд – Пловдив не беше даден. Причината – съдия Цветан Цветков е болен и не успя да присъства на процеса, предава trafficnews.bg.

Срещу кипърския гражданин е повдигнато обвинение за това, че на 12 май 2019 г. в землището на село Болярино, местност „Крушака“, при управление на товарен автомобил „Форд Рейнджър“, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Петър Гаджанов, на 30 години.  Тогава Гаджонов заедно с други мъже се е опитвал да краде крави от стопанството на кипъреца.

До рестарт на делото се стигна, след като Апелативният съд в Пловдив отмени присъдата на фермера и върна делото за ново разглеждане на първата инстанция.

Първоначално кипърският фермер получи 2 години и 4 месеца лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок, след като изцяло призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт. Освен условното наказание, той бе лишен от шофьорска книжка за 4 години.

Близките на Гаджонов от своя страна настояват Димитракис да бъде осъден на 4 години лишаване от свобода ефективно и да бъде лишен от правоуправление на МПС за срок от 7 години.

Как се стигна до инцидента?

Вечерта на инцидента, Димитракис видял как крадците извели животните през загражденията и се насочили към близката нива, засята с люцерна. Оттам трябвало да отведат кравите на автомагистрала „Тракия“ и да ги натоварят на бусове. Кипърецът знаел за пътя на животните, понеже и преди ставали кражби от фермата му по същата схема. Обвиняемият потеглили с колата след групата мъже, които водели животните. Движел се с около 20 км/ч, първоначално със загасени фарове на автомобила, като в един момент ги светнал, за да сплаши крадците и да спаси кравите. Щом го видели, мъжете се разбягали из нивата. Животните се насочили към стопанството. В това време Пирилис направил два десни завоя в нивата, за да се върне обратно към фермата, но в този момент нямал видимост и блъснал с автомобила единия от мъжете. По-късно Петър Гаджанов починал от нараняванията си. При катастрофата е пострадал още един мъж, като му е била причинена лека телесна повреда.

От тогава кипърецът живее в страх за живота си, а враждата продължава и до днес, като само преди месец Димитракис беше нападнат от група роми в центъра на Белозем.

Пирилис е инвестирал милиони във фермата си и трудно би се разделил с бизнеса си. Той е родом от Кипър. През 80-те той е бил полицай, но се отказал от професията заради семеен бизнес.

Димитракис сподели, че посегателствата във фермата му са доста чести, като освен кражби са съпроводени и със зверства и убийства на различни животни.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина