Рестарт на делото срещу кипърския фермер, прегазил мъж край Раковски

Автор: Plovdiv Now 7144
Рестарт на делото срещу кипърския фермер, прегазил мъж край Раковски

Кипърецът Димитракис Пирилис, който прегази и уби мъж във фермата си в Болярино след кражба, отново ще се изправи пред съда, след като Апелативният съд в Пловдив отмени присъдата на фермера и върна делото за ново разглеждане на първата инстанция. Процесът е насрочен за 18 май.

Първоначално кипърският фермер получи 2 години и 4 месеца лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок, след като изцяло призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт. Освен условното наказание, той бе лишен от шофьорска книжка за 4 години.

Близките на пострадалия от своя страна настояват Димитракис да бъде осъден на 4 години лишаване от свобода ефективно и да бъде лишен от правоуправление на МПС за срок от 7 години.

Припомняме, че Димитракис бе обвинен , че на 11/12 май 2019 година, в землището на село Болярино, в местността „Крушака“, при управление на  „Форд Рейнджър“,  по непредпазливост е причинил смъртта на Петър Гаджанов, на 30 години.  Тогава Гаджонов заедно с други мъже се е опитвал да краде крави от стопанството на кипъреца.

Вечерта на 10 май, Димитракис видял как крадците извели животните през загражденията и се насочили към близката нива, засята с люцерна. Оттам трябвало да отведат кравите на автомагистрала „Тракия“ и да ги натоварят на бусове. Кипърецът знаел за пътя на животните, понеже и преди ставали кражби от фермата му по същата схема. Обвиняемият потеглили с колата след групата мъже, които водели животните. Движел се с около 20 км/ч, първоначално със загасени фарове на автомобила, като в един момент ги светнал, за да сплаши крадците и да спаси кравите. Щом го видели, мъжете се разбягали из нивата. Животните се насочили към стопанството. В това време Пирилис направил два десни завоя в нивата, за да се върне обратно към фермата, но в този момент нямал видимост и блъснал с автомобила единия от мъжете . По-късно Петър Гаджанов починал от нараняванията си. При катастрофата е пострадал още един мъж, като му е била причинена лека телесна повреда.

От тогава кипърецът живее в страх за живота си. Пирилис е инвестирал милиони във фермата си и трудно би се разделил с бизнеса си. Той е родом от Кипър. През 80-те той е бил полицай, но се отказал от професията заради семеен бизнес.

Враждата продължава и до днес, като само преди дни Димитракис беше нападнат от от група цигани в центъра на Белозем.

"Отидох да купя лекарства от аптеката, когато десет души - малки и големи обградиха колата ми и започнаха да я трошат с тояги и вили. Счупиха прозорците, а единият от нападателите ме удари с вилата в главата" разказа Пирилис пред репортер на TrafficNews

Той се опитал да избяга с колата, но те застанали пред джипа. Димитраки е получил няколко удара по гърба, раменете и главата. Ситуацията е подобна на тази, при която Ромите, които са го нападнали ,са от фамилията на Петър Гаджанов - мъжът, който заедно със свои роднини бе влязъл да краде в имота на Пирилис, но бе ударен от колата на собственика. 

Димитракис сподели, че посегателствата във фермата му са доста чести, като освен кражби са съпроводени и със зверства и убийства на различни животни.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина