Разковски отбелязва празника на огнеборците, учат младите как да се предпазват и справят с пожарите

Автор: Plovdiv Now 4195
Разковски отбелязва празника на огнеборците, учат младите как да се предпазват и справят с пожарите

Седмица на пожарната безопасност в Раковски от 9 до 13 септември отбелязва професионалния празник на огнеборците. По време на кампанията в града ще се случат няколко интересни събития.

Временна противопожарна приемна се открива за жителите на община Раковски за времето от 9,00 до 12,00 часа. Ден на отворените врати пък ще се проведе на 10 септември от 9,00 до 15,00 часа. Ще има и спортен празник в Пожарната в Раковски, като са поканени и всички бивши огнеборци.

На 12 септемвр и в 10,00 часа е планирана среща с кмета на община Раковски. Малчуганите от детските градини "Детелина" и "Иглика" ще се запознаят на 13 септември от 11,00 часа с дейността на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.

Кампанията има за цел да насочи общественото внимание към дейността на органите за пожарна безопасност, ролята и значението на взаимодействието с органите на местната изпълнителна власт и необходимостта от оказване на съдействие от страна на населението при потушаването на възникналите в поземления и горския фонд пожари.

Целта е да се наблегне и на значението на ранното формиране на противопожарната култура на подрастващите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина