Раковски сключи договор за партньорство с община в Босна и Херцеговина.

Автор: Plovdiv Now 8284
Раковски сключи договор за партньорство с община в Босна и Херцеговина.

Общинският съвет на Киселяк прие на редовна сесия подписването на Споразумение за сътрудничество с община Раковски, съобщиха от посолството на България в Босна и Херцеговина. Документът е за партньорство в икономическата, културната сфера и спорта, и беше подписан от кметовете на Раковски и Киселяк г-н Павел Гуджеров и Младен Мишурич-Рамляк, предава БТА.

На официалната церемония присъстваха извънредният и пълномощен посланик на България в Босна и Херцеговина Валери Йотов, неговата съпруга Силва Йотова и Никола Николов, съветник и заместник-ръководител на посолството, заместник-кметът на Раковски Венцислав Чавдаров, председателят на общинския съвет на Раковски Рангел Матански, представители на общинския съвет на Киселяк и гости. Дългоочакваното подписване на Споразумението беше осъществено по инициатива и със съдействието на посолството в Сараево.

Кметът на Раковски заяви, че за него е голяма чест община Раковски да се побратими с община Киселяк, тъй като освен възможностите за дългогодишно приятелство, това създава възможност и за развитие на сътрудничество в различни сфери от взаимен интерес. 

Кметът Мишурич-Рамляк изтъкна, че инициативата е била подета още преди десет години, но със съдействието на посолството на България в Босна и Херцеговина са създадени предпоставки за бъдещо сътрудничество в различни сфери. 

Посланик Валери Йотов подчерта, че подписаното Споразумение за сътрудничество показва, че между двата народа съществуват много сходни характеристики в исторически и културен план, както и във фолклора. Той заяви, че това е една нова страница в двустранните отношения между България и Босна и Херцеговина, която със сигурност ще бъде изпълнена с пълноценни нови инициативи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина