Раковски се радва на нови тенис кортове и на терени за баскетбол и стрийтбол

Автор: Plovdiv Now 13730
Раковски се радва на нови тенис кортове и на терени за баскетбол и стрийтбол

Два тенис корта, баскетболно и стрийтболно игрище в Раковски радват вече любителите на спорта в града. Новите съоръжения са част от мащабния проект на общината за изграждането на многофункционален спортен комплекс в квартал „Нов център“. Средствата за новооткритите площадки са около 300 000лв. и са изцяло от местния бюджет.

Предстои откриването и на две футболни игрища, а в бъдеще ще бъде построен и голям градски плувен басейн. Към спортният комплекс ще има обособени и 66 паркоместа.

„Дворът на едно училище, което никога не е функционирало и се бе превърнало в незаконно депо за строителни отпадъци сега започна да придобива изцяло нов вид. Изградени са два тенис корта, баскетболно и стрийтболно игрище. Предстои изграждането на футболни игрища. Моя мечта през следващият мандат е там да направим и закрит спортен басейн. Спортът  като цяло ще се стараем да развиваме и за в бъдеще.“- сподели при откриването Павел Гуджеров.

Освен асфалтирането на уличната инфраструкура, спортът винаги е бил сред приоритетите  на градоначалника.

Припомняме, че само преди по-малко от месец с  нови два одобрени проекта се похвалиха от общинска администрация в Раковски. Те са поредните класирали се и получили одобрение в мандата на кмета Павел Гуджеров.

Единият от тях е за изграждането на нов физкултурен салон на ОУ “Гео Милев“ в Белозем, а другият за площадка за екстремни спортове в Раковски.

Новият физкултурен салон на училището в Белозем ще бъде построен и оборудван с всичко необходимо за функционирането му. Стойността на проекта е 484 427,46 лв.

Площадката за екстремни спортове ще включва скейт и байк шанса и ще бъде изградена на терена на обособения огромен спортен център между двата квартала на Раковски „Секирово“ и „Ген.Николаево“. Стойността на одобрения проект е 81 978,30 лв.

Източник и снимки: r-news.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина