Раковски подава ръка на 30-годишната Таня, която се бори да оздравее

Автор: Plovdiv Now 47155
Раковски подава ръка на 30-годишната Таня, която се бори да оздравее

30-годишната Таня Боргоджийска от Раковски е на лечение в Австрия и спешно се нужда от средства. За да помогнат на младата жена, съгражданите й обмислят да сложат кутии за дарения в няколко хранителни магазина в града. И призовават всеки, който има възможност, да дари дори и малка сума за лечението й.

Таня е родена с порок на сърцето, поради което на няколкомесечна възраст претърпява първата си операция. Детството й премина по болници и санаториуми. „Бях в пубертета, когато здравето ми се влоши. Минаха няколко години ходене по специалисти, докато се установи истинската ми диагноза - Белодробна Артериална Хипертония. Няколко години след поставената диагноза ми бе направена белодробна трансплантация в Университетската болница AKH във Виена. Трансплантацията беше на 31.07.2015 година. След нея всичко беше наред, бях здрава и се чувствах добре”, описва състоянието си в helpkarma.com Таня.

Всичко се променило в началото на 2020 година, когато се разболява. В продължение на 11 дни лежи в болница ВМА в София, след което я изписват в състояние, в което да може да се качи на самолета за Виена. От 06 февруари е на лечение във Виена. „Лекарите тук ми казаха, че съм развила инфекция, заради която белодробната ми функция е спаднала. В момента пия 3 вида антибиотик за справяне с инфекцията. За да могат да повишат белодробната функция, ми назначиха лечение, наречено Фотофереза. То ще е на курсове за период от 6 месеца. Всички разходи по престоя ми в Австрия /пътни, храна, квартира, медикаменти/ се поемат от мен. Сумата, която ми е необходима за всичко това, е 4000 евро, с които не разполагам. Благодаря предварително на всички, които ще подкрепят излекуването ми!”, пише младата жена.

Всеки, който иска да помогне на Таня Боргоджийска, може да го направи на helpkarma.com.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина