Раковски навърши 44 години като община

Автор: Plovdiv Now 8930
Раковски навърши 44 години като община
Раковски навърши вчера 44 години като община. На 26 януари през 1979 год. влиза в сила Указ № 2995 от 26.11.1978 г., с който на практика е създадена Община Раковски.
 
По този повод кметът Павел Гуджеров направи специално обръщение към съгражданите си. Ето какво гласи то:
 
"Честит рожден ден, мила Община! Докато си мислех какво да напиша за днешния празник се вдъхнових от трудолюбието на хората живеещи в населените места от нашата община. Спомних за всички приятни празници, които сме празнували в нашите населени места. Спомних си смесицата от български традиции и католически вярвания на раковчани, за щъркелите, на които толкова много им харесва нашата община и по специално – с. Белозем, за всички трудолюбиви хора, които идват да се трудят всеки ден в с. Стряма, за фестивала на ориза в Чалъкови, за плодовете и зеленчуците, които растат в плодородното ни с. Шишманци, за топлината и отношението на жителите на с. Момино село, за природата около с. Болярино.
Горд съм, че съм жител на нашата прекрасна Община! Пожелавам Ви да запазите всичките си качества такива каквито са, защото именно хората правят нашата община уникална! Бъдете честити!".
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина