Раковчани разказват за пеперудите в стомаха и емоцията да докоснеш папата

Автор: Деница Лещева 9540
Раковчани разказват за пеперудите в стомаха и емоцията да докоснеш папата

"Дори и времето отстъпи пред папата! Бяха обещали да вали, но заради него няма да има такова нещо", споделиха пред Trafficnews.bg раковчани, докоснали се до Светия отец по-рано днес. Хиляди българи и чужденци се събраха на централния площад в Раковски, за да го поздравят с "Benvenuto", или "Добре дошъл!". Повечето от тях останаха доволни от организацията на събитието, но неколцина останаха разочаровани.

"Не можахме да го видим отблизо в Рим, не го видяхме и тук", коментираха Гергана и Карло, дошли от Италия за голямото събитие. С различни впечатления остана Йоана Узунова, която е успяла да поздрави папа Франциск.

"Никога не съм изпитвала толкова голяма емоция! Усещането е като пеперуди в стомаха. Дори когато съм била влюбена, никога не съм била така", обясни щастливата раковчанка. 

Ентусиазирани бяха и младежите от Раковски, които бяха облекли традиционни носии, за да посрещнат с тях Светия отец. Някои от тях изказаха надеждата си, че Негово Светейшество ще успее да се запознае отблизо с историята и пейзажите на България, както и с родния им град. 

"Повечето от нас треперят от вълнение. Никога не се е случвало папата да идва в толкова малко населено място", изразиха емоцията си те. 

Повече за емоциите на площада - вижте във ВИДЕОТО:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина