“Работилница за родители“ в Раковски учи как да правилно да отглеждаме децата си

Автор: Plovdiv Now 4947
“Работилница за родители“ в Раковски учи как да правилно да отглеждаме децата си

Община Раковски се подготвя да подпише споразумение с УНИЦЕФ за сътрудничество по програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно”.

Става дума за работа с родители на малки деца до 4 години по програма на УНИЦЕФ, която се прилага в много държави по света. Подпомогат се родители да придобият знания, умения и нагласи, които да им бъдат полезни при правилното отглеждане на малчуганите и насърчаването на тяхното развитие.

Програмата предоставя пространство, в което родителите се събират и в присъствието на психолози, социални работници и педагози обсъждат нуждите на своите деца - възпитание и благоприятни условия за живот и развитие. 

„Работилницата за родители" ще предостави на родителите възможност да споделят в присъствието на специалисти своя опит, знания и тревоги, свързани с отглеждането и общуването с малките деца. Как да обичаме децата си, четирите стълба на родителството, как детето учи за света около себе си. Това са част от темите, които ще се обсъждат.

Под мотото „Да пораснем заедно” в 14 последователни срещи майките и татковците ще обсъждат и ще обменят опит,  знания и умения с водещи специалисти, за да подкрепят развитието на своите деца. Чрез методите на груповата работа, дискусиите, интерактивните упражнения родителите разискват психологическите потребности на малкото дете, ще говорят за слушането като за важно умение за родителството и за границите защо и как. Всяка работилница включва лекции, интерактивни упражнения и дискусии.

Посещението на работилницата за родители ще бъде напълно безплатно. Продължителността на програмата е три месеца, като срещите ще се осъществяват един път седмично,с продължителност 2 часа, в удобно за родителите време.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина