Работилница за родители в Раковски помага да възпитаваме правилно децата си

Автор: Plovdiv Now 5771
Работилница за родители в Раковски помага да възпитаваме правилно децата си

Родители от община Раковски, които имат деца на възраст до 4 години или очакват бебе, са поканени да се включат в програмата „Да пораснем заедно. Работилница за родители“. Общината и Центърът за обществена подкрепа стартираха през октомври проект в подкрепа на родители на малки деца, разработен от УНИЦЕФ.

Програмата се състои от 14 сесии, които се провеждат с група от 10-15 родители веднъж седмично в продължение на 3 месеца и половина. Водещи на работилницата за родители са Атанас Атанасов – психолог и Виктория Патазова – социален работник.

Местата в първата работилница са запълнени и тя започна на 21 октомври. Желаещите да се включат в следващите работилници, трябва да заявят своето участие. Участието за родителите е безплатно.

По време на сесиите родителите имат възможност да общуват помежду си, както и със специалисти, да обменят опит и мнения, да научават повече за развитието на детето и неговите психологически потребности. Обсъждат се родителството и взаимоотношенията с децата, ефективното общуване с тях, разрешаването на конфликти. Сесиите включват кратки лекции, образователни филмчета, презентации, дискусии и работа в малки групи.

Да бъдеш родител днес – още повече за пръв път – е много сериозно предизвикателство. Майките и татковците на малки деца често си задават трудни въпроси:  Как да бъда добър родител? Как да поставям граници и правила? Как да разбирам потребностите на децата си, когато те не могат да ги изразят? Как да помогна на детето да развие своите възможности? Как да се справям успешно с нежеланото поведение и конфликтите с децата и между децата? Как да подкрепя детската самостоятелност и инициатива?

Отговори на тези въпроси ще даде Работилницата за родители.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина