Преподавателите от основните училища в Раковски обсъдиха важни неща с кмета

Автор: Plovdiv Now 5384
Преподавателите от основните училища в Раковски обсъдиха важни неща с кмета

Кметът на община Раковски Павел Гуджеров се срещна с преподавателите на основните училища непосредствено преди старта на учебната година. Той и ресорният заместник- кмет Татяна Бакова посетиха ОУ“Хр.Ботев“, ОУ“Гео Милев“ и ОУ“Хр.Смирненски“ и съгласуваха потребностите на учителите относно материална база, консумативи, нужда от помощни средства за подобряване на учебния процес.

„Целта на днешната среща е да се допитаме до вас кои са важните неща, на които трябва да наблегнем. Идеята е вие да ни кажете от какво имате нужда, за да преценим ние спрямо нашите ресурси на какво можем да отговорим. Умишлено исках тази среща да се проведе в по-широк кръг, за да изведем приоритетите и после с директорите да определим параметрите. Не е проблем аз да измисля решение на даден проблем, но затова съм дошъл да ви попитам, кое ще е работещото решение", обърна се към преподавателите кметът Гуджеров.

Дискусията беше как да се оптимизира учебният процес, за да се повиши качеството на образованието на децата.

Основният проблем, който стои пред училищата, е нарастващата нужда от нови класни стаи и разширяване на съществуващата база, поради увеличаващия се брой на децата. През отиващия си общински  манат  градоначалникът успя да задоволи напълно нуждата от свободни места в детските градини, през следващия явно приоритет ще са училищата.

„Политиките, които водим ги залагаме в нашата програма за следващия мандат. Когато поемем ангажимент, работим директно и конкретно по него. Така планираме дългосрочната бюджетна рамка. Срещите с учителите  бяха много ползотворни. По всички поставени проблеми ще търсим решение поетапно като ще  ги степенуване на краткострочни и дългосрочни. Част от тях ще финансираме от общинския  бюджет, за останалите ще търсим привлечени средства.“- обобщи  Павел  Гуджеров.

Той похвали преподавателския екип и ръководството на ОУ“Хр.Ботев“  за 17-тото място в класацията на външното оценяване за 7-ми клас на национално ниво. От училището се похвалиха, че ще стартират новата учебна година с нови лаптопи и принтери във всяка класна стая. В освежени и обновени училищи сгради и класни стаи всички училища в общината посрещнаха учениците в първия учебен ден.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина