Пожар остави без дом многодетно семейство от Раковски

Автор: Добринка Димова 11195
Пожар остави без дом многодетно семейство от Раковски

Пожар остави без дом многодетно семейство от Раковски. Инцидентът е станал миналата неделя. Пламъците са изпепелили спалнята, в която за щастие не е имало никой в този час. Другите стаи също са обхванати бързо от огъня.

„В къщата има много поражения, а семейството се опитва да се „изправи на крака“ и имат нужда от подкрепата на добри хора. Хора, които биха се включили в историята на живота им и биха помогнали тя да бъде изпълнена с повече надежда”, разказват от благотворителната организация Каритас, които се опитват да помогнат на семейството.  

В къщата живеят шест човека – майка с трите си деца и нейните родители. Изгорели са спалнята им, гардеробите, всичките им дрехи, спално бельо. В първите няколко дни се е наложило да спят на двора, а с много усилия са успели все пак да почистят и боядисат едно от помещенията, за да може поне вечерта да не прекарват на открито.

Таваните и стените на всички стаи са обгорели от огъня, а в тази, в която е възникнал пожарът, са изгорели мебелите, дограмата и вратата. Токът временно е прекъснат, защото има опасност, заради обгорели кабели. В момента домакинството взима електричество с разклонител от свои съседи.

За да може в най-кратък срок семейството да заживее отново в помещенията, спешно са нужни доброволци, които да помогнат с изнасяне на багажа и изхвърляне на изгорелите остатъци, почистване от саждите на стените и таваните, както и на останалите незасегнати мебели и уреди. След като изсъхнат почистените стени и тавани, ще са необходими хора за боядисването на стените и нанасяне на мебели. Също така трябва да се закупят строителни материали, някои мебели, дограма за прозорците, дрехи и почистващи препарати.   

Всеки, който желае да помогне, може да се свърже със служителите на Каритас в Раковски във Фейсбук  или с ЦОП Раковски.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина