Площадка за екстремни спортове в Раковски и нов физкултурен салон в Белозем до края на годината

Автор: Plovdiv Now 5309
Площадка за екстремни спортове в Раковски и нов физкултурен салон в Белозем до края на годината

Община Раковски вече е подписала договорите по двата одобрени проекта в разплащателната агенция на Държавен фонд "Земеделие".

Единият от проектите  е за изграждането на нов физкултурен салон на ОУ"Гео Милев" в Белозем, а другият за площадка за екстремни спортове в Раковски.

Проектите са одобрени от Фонда по "Програмата за развитие на селските райони с подмярка "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове по мащаби инфраструктура" и "Основни услуги и обновяване на селата и селските райони". 

Новият физкултурен салон на училището в Белозем ще бъде построен и  оборудван с всичко необходимо за  функционирането му, като стойността на проекта е 81 978,30 лв.

Площадката за екстремни спортове в Раковски ще включва  скейт и байк платформи и ще бъде изградена на  терена на обособения  огромен спортен център между двата квартала "Секирово" и "Генерал Николаево". Стойността на одобрения проект  е 484 427,46 лв. В новоизграждащият се мащабен спортен комплекс вече има изградени тенис кортове, предстои откриването на две футболни игрища, заложени в бюджетната програма на общината.

Предвижда се в бъдеще да бъде построен и голям градски плувен басейн. Към спортният комплекс ще има обособени и 66 паркоместа.

Предстои  процедура по избор на изпълнител  и при благоприятни обстоятелства обектите по двата проекта ще бъдат готови до края на годината.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина