{* *}

Пиво ще се лее и хора ще се вият три дни на бирфеста в Раковски

Автор: Plovdiv Now 1793
Пиво ще се лее и хора ще се вият три дни на бирфеста в Раковски

Градският стадион в Раковски ще стане арена на 9, 10 и 11 август на голям бирен фестивал, а на един от тренировъчните терени на спортния комплекс „Г.С.Раковски” ще бъдат разположени стотици маси, които да поберат хилядите местни жители и гости. Традиционното събитие се организира от Община Раковски под патронажа на кмета Павел Гуджеров, който ще открие официално 12-ото издание на „Раковски Бирфест” .

Бирения фестивал се провежда от лятото на 2008 година. През годините на сцената са гостували много звезди на „Пайнер“, изпълнители от музикални тв реалити формати, известни български оркестри, местни таланти, както и много рок-групи.

Организаторите ще се постарали да осигурят максимално разнообразие фестивала – ще има елегантни тематични шатри на известни марки пиво, а за леещата се нонстоп бира ще бъдат осигурени и подходящи мезета.

За най-малките пък ще има куп детски атракции, батути, надуваеми замъци и пързалки, захарен памук и много балони. В петъчната първа вечер на сцената на Бирфеста хорото ще завие оркестър “Орфей” на Георги Янев, а старите самодейци от ансамбъл “Слав Бойкин” по традиция ще изнесат  едночасов концерт.

Събота е определена за поп-фолк фиеста с песните на фолк фуриите Гергана и  Ани Хоанг и атрактивният Dj ONIX, а в неделната вечер на 11 август градският стадион в Раковски ще се  преврърне в рок зона с Теди Кацарова и Дичо и приятели, както и децата от местната музикална школа "Кампа Рекордс".

 

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина