Пиян шофьор хванаха в Пловдив, в Раковски и Асеновград - дрогирани

Автор: Plovdiv Now 7683
Пиян шофьор хванаха в Пловдив, в Раковски и Асеновград - дрогирани

Двама шофьори, управлявали автомобили под въздействие на наркотични вещества, както и един с употреба на алкохол, са били засечени от полицията в края на миналата седмица.

Служители на Трето РУ в Пловдив са спрели за проверка лек автомобил „Пежо“. Взетата алкохолна проба на  57-годишния водач е отчела положителен резултат. На мъжа е бил съставен акт и издаден талон за медицинско изследване. Лицето е дало кръвна проба за изследване. Нарушитеят е задържан за срок от 24 часа.  

Автопатрул на РУ-Раковски пък е спрял за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 34-годишен мъж. При извършената проверка е било установено, че водачът управлява моторното превозно средство след употреба на амфетамин. Издаден е бил талон за медицинско изследване, но водачът е отказал да даде кръвна проба в присъствието на медицинско лице.

И по двата случая са образувани бързи производства за извършено престъпление по Наказателния кодекс. Материалите са докладвани на Районна прокуратура Пловдив.

В РУ-Асеновград е започнало бързо производство срещу  28-годишен щофьор на товарен автомобил „Мерцедес спринтер“, хванат на бул. „България“ зад волана след употреба на наркотични вещества. Лицето не е дало кръвна проба. 

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина