Пиян шофьор с чужда кола опита да избяга от полицаи в Раковски, хванаха го

Автор: Plovdiv Now 7922
Пиян шофьор с чужда кола опита да избяга от полицаи в Раковски, хванаха го

Четирима водачи са се озовали задържани в арестите в Раковски и Пловдив заради шофиране под въздействие на алкохол и наркотични вещества.

Млада жена от село Крислово е отстъпила на свой познат, 35-годишен мъж, автомобила си с марка Ауди. Автопатрул на РУ Раковски е спрял за проверка превозното средство на улица "Васил Левски" в населеното място. При ясно подаден сигнал "Стоп палка" водачът се е опитал да осуети проверката. Полицаите са настигнали нарушителя и са установили по надлежния ред, че 35-годишният водач от Крислово шофира в нетрезво състояние. Техническото средство отчело употреба на 2,08 промила алкохол. По случаите са започнати досъдебни производства под надзора на прокуратурата.  

23-годишен пловдивчанин с мотопед Малагути е бил спрян за проверка от служители на Второ РУ в предиобедните часове на 30 август. Тестът е отчел употреба на марихуана. За шофиране след употреба на дрога е задържан и друг млад мъж в Пловдив.  В полунощ на 31 август на булевард Цар Борис III Обединител, от южната страна на тунела, автопатрул на Четвърто РУ е задържал водач под въздействие на амфетамин. Нарушителят е 20-годишен младеж от Враца зад волана на Фолксваген Тигуан.

Автопатрул на Трето РУ почти по същото време е проверил на пътя товарен автомобил Хюндай. Униформените са установили, че зад волана му е 29 годишен пловдивчанин, употребил опиати, амфетамин и метамфетамин. Извършена проба с техническо средство е отчела и положителен резултат и за употреба на алкохол. Дрегерът е показал 0.55 промила.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина