Пътуващото лятно кино идва в Раковски с безплатна прожекция

Автор: Plovdiv Now 7139
Пътуващото лятно кино идва в Раковски с безплатна прожекция

Раковски ще бъде спирка от турнето на телевизионната кампания „Пътуващо лятно кино с БНТ“ и домакин на една безплатна вечерна прожекция. Филмът е „УРОК“ на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов, а в ролите ще видите Маргарита Гошева, Иван Бърнев, Стефан Денилюбов и Иван Савов. Прожекцията е на 29 август от 20,30 часа на площад "Европа" в квартал "Секирово".

Лентата е по действителен случай от новинарските хроники: Надежда (Маргита Гошева) е млада учителка, която попада във финансови затруднения и невъзможност да заплати ипотеката си. Така тя започва да търси всякакви начини да се справи – взима заем от лихвари, търси помощ от богатия си баща и се надява да получи неизплатени заплати. Но всичко е напразно и след като не успява да намери пари, решава да ограби банка.

Всяка година в календара на прожекциите на БНТ се включват селища в цялата страна, където летни кина не съществуват от десетилетия и вниманието се фокусира върху потребността от съживяването им като културни средища.

Пътуващото лятно кино с БНТ 1” е уникален медиен проект, с който Българската национална телевизия лично отива при хората там, където лятно кино няма от десетилетия. Оригиналният проект на БНТ е възможност за организиране на емоционално културно събитие и разказвайки историята на летните кина, апелира за тяхното съживяване. Пътуващото кино събира десетки хиляди зрители по площадите и парковете на България, за да им върне забравените емоции на лятното кино под звездите и чувството за общност.

Кампанията включва и специален модул за малките и младите – Пътуващата детска библиотека, за размяна и подарък на детско-юношеска литература.

Източник: r-news.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина