Отново протест край Шишманци заради проблемите с екозавода за преработка на отпадъци

Автор: Милен Ангелов 8187
Отново протест край Шишманци заради проблемите с екозавода за преработка на отпадъци

За пореден ден жителите на Раковски и селата Шишманци, Белозем и Болярино излязоха на протест заради проблемите с екозавода за преработка на отпадъци. Около 50 души застанаха на пътя край завода и настояха за строг контрол върху дейността му. Те  споменаха, че вече се усещал проблема с извозването на отпадъците в населените места, които депонират боклука тук.

Протестиращите поискаха и представители на РИОСВ на място, за да чуят исканията на хората от населените места. Те вече са събрали подписка за референдум, като в понеделник ще бъде внесена при кмета на Раковски Павел Гуджеров.  В нея са се включили 2000 души, като тя ще бъде изпратена до премиера.

На референдума трябва да бъде решено бъдещето на завода и да се спре с отровния въздух и замърсяване, на което са изложени.

Преди два дни полицията и икономическа полиция започнаха проверки, за да се установи причината за възпламеняването на отпадъците и дали се спазват екологичните изисквания.  

Резултатите от последните  дни на всички измервани показатели от мобилната автоматична станция на РИОСВ за измерване качеството на въздуха, поставена в село Шишманци са значително под нормата. Количеството на отделяния дим е силно намаляло.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина