Отменят спортния празник в Раковски заради новите случаи на коронавирус

Автор: Plovdiv Now 7209
Отменят спортния празник в Раковски заради новите случаи на коронавирус

Отменя се спортният празник на Раковски, който беше планиран да се проведе в три дни - на 20, 27 и 28 юни. Това съобщи лично кметът. Ето какво написа Павел Гуджеров в социалните мрежи:

"Скъпи съграждани, от името на Общинска администрация Раковски и от мое искам да Ви съобщя, че СПОРТНИЯ ПРАЗНИК на община Раковски тази година е ОТМЕНЕН. Голяма част от вас вече знаят, че има регистрирани случаи на COVID 19 в гр. Раковски и в този ред на мисли не следва да поемем риска и да опорочим това прекрасно събитие. Бог да пази града ни! Бъдете здрави и се пазете!", казва кметът.

Припомняме, че има два нови случая на коронавирус в града. Пастор и съпругата му са заразени. 

Според информацията те са около 50-годишни. И двамата са в дома си под карантина. Няма данни заразените да имат симптоми или здравословното им състояние да се е влошило.

Кметът на град Раковски Павел Гуджеров увери, че лично той се е свързал с личните лекари на двамата пациенти, за да се информира за състоянието им. От Регионалната здравна инспекция са започнали работа по случая, за да бъдат взети всички необходими мерки срещу разпространение на заразата.

Междувременно продължава дезинфекцията в Раковски, увери градоначалникът. Непрекъснато се извършва дезинфекция на детските градини и обществените места, където се струпват повече граждани.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина