Отец Румен Стаменов от Раковски: Да извличаме позитивното, дори когато ситуацията е трудна

Автор: Plovdiv Now 22091
Отец Румен Стаменов от Раковски: Да извличаме позитивното, дори когато ситуацията е трудна

За католическия свят днес започва Страстната седмица. Литургиите и църковните ритуали ще бъдат отслужени без присъствието на вярващи заради разпространението на Covid-19. Богослуженията се излъчват онлайн.

Седмицата на Христовите страдания започва за две от трите католически епархии в страната - Никополската и Софийско-пловдивската, за които е характерно, че следват латинските църковни обичаи. 

Католиците от източния обред ще честват богослуженията, определени за периода на Великия пост, на същите дати, на които и православните християни.

Отец Румен Стаменов, свещенослужител в храма Свети Михаил Архангел, град Раковски, призовава дните, прекарани в самоизлация, да бъдат посветени на размисъл на собствените избори и преосмисляне на мирогледа:

"Трябва да извличаме позитивното, дори когато ситуацията е трудна. Както казва Светия отец Папа Франциск - трябва да бъдем творци, да измислим как можем да помогнем на нашия ближен, да ги обичаме. И самата криза, трудност и изпитания правят така, че по някой път да бъдем по-агресивни, да завиждаме - всичко това нека го премахнем."

"В дните от Страстната седмица нека си припомним, че след всеки период на страдания и изпитания идва Великият ден на Възкресението.Хората да не се страхуват. Ние се молим с молитвата всеки ден с тези думи: "Нека бъде Твоята воля!". Бог е приготвил най-доброто за всеки един от нас!"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина