{* *}

Оркестър “Орфей“ повежда хорото в първата вечер на Бирфеста в Раковски

Автор: Plovdiv Now 144
Оркестър “Орфей“ повежда хорото в първата вечер на Бирфеста в Раковски

Бирения фестивал в Раковски бележи своето начало през лятото на 2008 година. През годините на сцената са гостували много звезди на „Пайнер“, изпълнители от музикални тв реалити формати, известни български оркестри за народна музика, местни таланти, както и много рок-групи. Тази година, събитието ще се състои на 9, 10 и 11 август от 20:00 часа на Градския стадион „Георги Раковски“.

Организаторите отново са се постарали да осигурят максимално разнообразие на Бирфеста – да има елегантни тематични шатри на известни марки пиво, за леещата се нонстоп бира е осигурено и подходящо мезе, а за най-малките пък ще  има куп детски атракции, батути, надуваеми замъци и пързалки, захарен памук и много балони. На един от тренировъчните терени на спортния комплекс „Г.С.Раковски” ще бъдат разположени стотици маси, които да поберат  хилядите местни жители и гости от други населени места.

В петъчната първа вечер на сцената на Бирфеста хорото ще завие оркестър “Орфей” на Георги Янев, а старите самодейци от ансамбъл “Слав Бойкин” по традиция ще изнесат  едночасов концерт.

Събота е  определена за поп-фолк фиеста с песните на фолк фуриите Гергана и  Ани Хоанг и атрактивният Dj ONIX, а в неделната вечер на 11 август градският стадион в Раковски ще се  превърне в рок зона с Теди Кацарова, Дичо и приятели, както и с децата от местната музикална школа "Кампа Рекордс". 

Оркестърът за народна музика „Орфей” от Пловдив с художествен ръководител Георги Янев е създаден през 1979 година и със сигурност се отличава от всички други оркестри за народна музика.Той има свой облик,свой неповторим почерк в изпълнителското си майсторство, който служи за мост между съвременните интереси и вкусове на публиката и традиционния български музикален фолклор. Георги Янев е музикант – разказвач – талант, който прозира във всяко соло и характеризира мелодичната му дарба и чувството му за ритъм. Със свежите си и живи хора,които притежават мелодична привлекателност и единство „Орфей” намира път към сърцата на хиляди млади почитатели,които макар че нямат предразположения към българския фолклор,харесват и търсят изпълненията на този забележителен оркестър.

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина