Обществена поръчка търси изпълнител за поддържане на пътищата през зимата в Раковски

Автор: Plovdiv Now 5233
Обществена поръчка търси изпълнител за поддържане на пътищата през зимата в Раковски

Обществена поръчка с предмет „Зимно поддържане, снегопочистване и опесъчаване на общинска и улична пътна мрежа през експлоатационен сезон 2019/2020г. на територията на община Раковски и град Раковски, на четвъртокласната пътна мрежа, на път іі-56 от табелата на кв. „Ген. Николаево“ до края на кв. „Парчевич“ и на индустриална зона – кметство Стряма, Чекерица” – 4+3,800км" е обявена от администрацията.

Поръчката включва следните дейности:

- Разчистване на пътищата от сняг: Зимното снегопочистване се извършва при необходимост по всяко време на денонощието. За целта се използват подходящи за това високопроходими машини. Снегопочистването се извършва дотогава, докато се осигури нормална проходимост по общинските пътища при зимни условия. Да се спазват всички правила за безопасност на движение по пътищата и правилата за безопасност на труда.

- Опесъчаване на пътната настилка: Опесъчаването се извършва при необходимост по всяко време на денонощието. Опесъчаването на конкретен участък от пътната мрежа се извършва само при изрично получено от възложителя нареждане. Опесъчаването се извършва механизирано или ръчно, като се спазват всички правила за безопасност на движение по пътищата и правилата за безопасност на труда.

- Осигуряване на денонощно дежурство на хора и техника през есенно-зимния сезон.

- Събиране и подаване на информация за състоянието на пътната мрежа, обект на поръчката през зимния сезон.

Прогнозната стойност на поръчката е 80 000 лева без ДДС.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина