Областният управител: Благодаря на болниците в Карлово, Асеновград, Раковски и Първомай

Автор: Plovdiv Now 5340
Областният управител: Благодаря на болниците в Карлово, Асеновград, Раковски и Първомай
Искам да благодаря и на общинските болници в областта- в Карлово, Асеновград, Раковски и Първомай, на лекарите, медицинските сестри и на останалия персонал в Ковид отделенията, които денонощно са на първа линия и се грижат за болните. Благодаря и на доброволците –стажант лекари и сестри, които се отзоваха на апела на своите колеги в Карлово, написа Областният управител Дани Каназирева на официалната си фейсбук страница.
 
Благодаря на управителите на здравните заведения, на кметовете на съответните общини, които още през септември успяха да създадат необходимата организация в отделенията и да осигурят диагностиката и лечението на пациентите.
 
От началото на ноември в ковид отделенията на МБАЛ“ Киро Попов“ в Карлово са хоспитализирани над 130 пациенти от Спешна помощ, в болницата в Раковски – над 120, в асеновградската болница над 140, а в болницата в Първомай –63.
 
Това е сериозно натоварване за работещите в здравните заведения, с което те се справят. Доказателство за това е и включването на доболничната помощ в битката с пандемията, а пример е създадената организация в община Раковски. Там вече работи ковид-зона в Медицинския център „Света Елисавета“, а жителите на общината имат възможност за навременна консултация и бърза диагностика при симптоми на Ковид -19. В Асеновград беше направено ново болнично крило с общински средства, в което се лекуват болните от коронавирус. Добре се работи и в ковид отделението в Първомай.
 
Общинските болници в областта имат моята подкрепа, а от Областния кризисен щаб ще продължим да бъдем полезни и при възможност да осигуряваме предпазни облекла, консумативи и други защитни средства на медиците от първа линия. Това направихме и този път – всяка една от болниците получи висок клас защитни гащеризона за многократна употреба, безконтактни термометри и санитарни материали, а от здравното министерство, чрез РЗИ, доставихме и антигенни тестове.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина