Нова катастрофа стана на опасния път в Шишманци

Автор: Plovdiv Now 66728
Нова катастрофа стана на опасния път в Шишманци

Автор: Георги Тошев

Нова катастрофа е станала преди дни на опасния околовръстен път в село Шишманци в община Раковски. Местните споделят, че поставянето на обещаните легнали полицаи все още не е осъществено, макар инцидентите да продължават. За щастие поредната катастрофа се е разминала без пострадали, а само с материални щети.

Катастрофата, при която автомобил се е блъснал в паркирана кола, се е случила в понеделник сутринта, като по официална информация шофьорът се е разсеял и е катастрофирал, но очевидци твърдят, че е карал с доста висока скорост. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни, а шофьорът е без наранявания.

След поредната катастрофа преди повече от месец, при която БМВ с висока скорост се заби в паркирани автомобили, жители на селото получиха обещания, че на опасната отсечка ще бъдат поставени легнали полицаи, които да ограничават скоростта на шофиране. Такива обаче все още няма.

Тrafficnews.bg потърси и кмета на Шишманци за становище  - Александър Атанасов, който отново увери, че процедурата по поставяне на легнали полицаи е стартирана и са изготвени всички необходими документи, които са съгласувани с полицията и общината и са внесени за одобрение.

В селото ще бъдат поставени три броя легнали полицаи, като има идея и за още един брой, на по-късен етап. Кметът се надява това да се случи в максимално кратък срок, но вече не зависи от него. "Цялостната процедура за поставяне на легнали полицаи на въпросното място е задействана още от август миналата година, но почти една година по-късно осъществяването още се бави", добави Атанасов.

Опасният участък е асфалтиран преди малко повече от година и от тогава често се използва като състезателна писта от младежи с мощни автомобили, споделят живеещите на улицата.

„От момента на асфалтиране на околовръстния път сме направили подписка за поставяне на легнал полицай точно заради такива несъобразителни шофьори. Преминаването на автомобили с висока скорост при нас е ежедневие. Такъв вид изкуствена неравност обаче все още няма. Трябва ли да се случи най-лошото, за да се предприемат някакви мерки? След катастрофата получихме уверение, че трасето ще бъде обезопасено с легнали полицаи. Такива обаче все още няма”, споделиха местните.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина