Нов проект спечели ОУ “Гео Милев“ в Белозем - за градинарство

Автор: Plovdiv Now 14554
Нов проект спечели ОУ “Гео Милев“ в Белозем - за градинарство

Основно училище „Гео Милев“ в село Белозем, община Раковски, спечели поредния си проект – този път към немската фондация ЕвроНатур за Европейските села на белия щъркел, съобщава belozemstork.eu.

Главната дейност на проекта е градинарстване в училищата. За да се стимулира природосъобразно образование, се предизвиква интересът към местни, регионални, сезонни и органични продукти като плодове и зеленчуци. Като допълнение учениците ще посетят райони, където се отглеждат домашни животни.

Ще се повиши на интересът към здравословното, сезонно хранене и връзката с целесъобразни фермерски практики, запазване на биоразнообразието, екосистемни услуги и на човешкото същество.

Градините са обособени места на територията на училището или близо до него, с насадени лехи, за които редовно ще се грижат децата. Това е опитно поле извън класната стая, което дава възможност за опит, усещания и експeрименти, предизвиква изцяло умовете, сърцата и ръцете на учениците.

Приложението на училищните градини може да бъде различно в зависимост от мястото и целите на проекта. Те могат да се използват и за обучение по околна среда, за обичайно преподаване, за изкуства и за свободното време.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина