Нападателите на баба Атанаска от Белозем остават за постоянно в ареста

Автор: Plovdiv Now 6936
Нападателите на баба Атанаска от Белозем остават за постоянно в ареста

Тримата нападатели на баба Атанаска от Белозем окончателно остават в ареста. Това реши преди минути Апелативен съд. 

Припомняме, че в началото на февруари 87-годишната Атанаска бе обрана от крадци. Единият от мъжете е съборил възрастната жена , като при падането тя е счупела бедрото си. Другият извършител опира нож в гърлото на жертвата и я заплашва, че ще я заколи, след което тримата извършители започват да претърсват къщата. Изнесени са бойлер, два телефона, микровълнова печка и др. След обира тя била блъсната на земята, в следствие на което бе със счупен крак и бе приета в болница. 

След случилото се проведе мащабна полицейска акция, при която бяха задържани 42 души. На място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Възрастната жена е била изключително наблюдателна и е запомнила ножа, с който е била заплашена. Това в последствие е помогнало при иденетифициране на извършителите. 

След разследване, продължило няколко месеца са установени тримата извършители. Това са Ангел, Тодор и Атанас – всички с предишни криминални прояви и осъждания. Тримата са живели в Белозем. 

Наказанието , което се предвижда за това престъпление е от 5 до 15 години. 

Апелативният съд прецени, че са налице всички предпоставки за потвърждаване на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета от Окръжен съд- Пловдив  спрямо тримата обвиняеми. По делото са събрани достатъчно доказателства от разпитите на свидетели и направените експертизи, от които може да се направи обосновано предположение, че тримата за извършили деянията, в които са обвинени. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина