Набират контрольори и преброители в Раковски за кампанията през 2021

Автор: Plovdiv Now 2496
Набират контрольори и преброители в Раковски за кампанията през 2021

Набират хора за извършване на Преброяване 2021 в Раковски.

Кампанията започна,  търсят се преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. преброяване на населението и жилищния фонд.

В срок до 30 октомври кандидатите трябва да подадат заявление по образец в общината, в която искат да бъдат наети. Документите за кандидатстване ще може да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 и в сайтовете на общините.

В Раковски заявления се приемат всеки работен ден от 8,00 до 12,00 часа и от 13,00 до 17,00 часа до 30 октомври 2020г., включително, в Центъра за информация на гражданите в административната сграда на Община Раковски, ет. 1, стая № 8, гише „Деловодство“. Заявления от кандидатите за преброители и контрольори в кметствата на общината може да бъдат приемани и от служителите на кметствата. Заявлението е по образец. Формуляр от него може да бъде получен на гише „Деловодство“, както и да бъде изтеглен от сайта на Община Раковски www.rakovski.bg.

При предстоящото преброяване в страната ще бъдат ангажирани над 23 000 преброители и около 6000 контрольори, които ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Разбира се, трябва да бъдат комуникативни. Преброителите ще бъдат с „работно време” от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ.

Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.


Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина