На специален брифинг днес представят мерките за сигурност за посещението на папата в Раковски

Автор: Plovdiv Now 4811
На специален брифинг днес представят мерките за сигурност за посещението на папата в Раковски

Днес  от 12.00 часа в сградата на Община Раковски ще се проведе извънреден брифинг относно посещението на Негово Светейшество Папа Франциск в гр. Раковски на 6 май. Кметът на община Раковски Павел Гуджеров и директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив - главен комисар Атанас Илков ще представят мерките за сигурност, зоните за свободен достъп, местата за паркиране и всички подробности относно програмата на Светия Отец в гр. Раковски. 

Припомняме, че Негово Светейшество папа Франциск пристига на апостолическо пътуване в България в периода 5-7 май и ще посети градовете София и Раковски. Достъпът на гражданите до събитията от апостолическото пътуване на папа Франциск ще бъде стриктно контролиран.

Визитата на Светия отец се смята за високорискова, а за организацията на мероприятията се грижи специален щаб. Експерти по сигурността, логистиката и протокола от Ватикана вече огледаха подробно възможните маршрути, по които ще се движи делегацията от Светия престол. Все още се пази в тайна къде точно ще кацне самолетът на Негово светейшество. Една от възможностите е военното летище в Граф Игнатиево, след което главата на Римокатолическата църква да продължи към Раковски с прословутия папамобил.

В град Раковски е въведена временна организация на движението на 6 май, когато ще е височайшето посещение, както и на предишния ден. Ще бъде ограничено и работното време на всички търговски обекти в зоните за сигурност.

В Раковски жителите и гостите на града ще могат да проследят светата литургия с първо причастие, което папа Франциск ще даде на деца в църквата „Пресвето сърце Исусово“ в 11,15 часа на 6 май 2019 г. За целта пред храма са определени зони за граждани, до които достъпът също ще става през контролно-пропускателни пунктове. Те ще са отворени 3 часа преди началото на събитието.

Всички желаещи да присъстват в Раковски ще бъдат допускани след проверка на изградените контролно-пропускателни пунктове. Няма да бъдат допускани посетители във видимо нетрезво състояние, както и такива, които носят обемисти багажи и забранени предмети – огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, парфюми. Може да бъдат носени чадъри. По време на провеждането на събитията от посещението на папа Франциск  е възможно да възникне временно затруднение в движението.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина