Млади жени спипани с нелегални тютюн и цигари в Раковски и Пловдив, мъж също “изгоря“

Автор: Plovdiv Now 6828
Млади жени спипани с нелегални тютюн и цигари в Раковски и Пловдив, мъж също “изгоря“

В Пловдив и Раковски при акция на полицията против разпространението на акцизни стоки, тютюневи изделия и алкохолни напитки саиззети 64 кг тютюн и над 2 000 къса саморъчно свити цигари, а по случаите са започнати две досъдебни производства. 

Служители на РУ Раковски при проверка на лек автомобил, паркиран близо до входа на стоковия пазар в населеното място, иззели от „Ауди А 4“  тютюн, разпределен в 122 полиетиленови чанти, а стоката била предназначена за нерегламентирана търговия.  Ползвател на превозното средство е 31-годишна жена.  По случая е започнато досъдебно производство, а извършителката на деянието е задържана в ареста. В хода на същата акция в близост до стоковия пазар в Раковски бил проверен и 51-годишен мъж, жител на село Чоба. Служителите на реда иззели от него полиетиленова торба с килограм и половина тютюн.   

На 26 декември служители на Шесто РУ в Пловдив пък са извършили проверка на адрес на улица «Калина» в квартал «Столипиново». Жилището било обитавано от 33-годишна, криминално проявена и осъждана жена. При последвалите процесуално- следствени действия в спалното помещение на апартамента били открити и иззети кутии с цигари  «KARELIA BLUE» и «DAVIDOFF» и «IMPERIUM» - всички без акцизен бандерол. Иззети са две найлонови торби с килограм и половина тютюн и 2 060 къса свити цигари. Работата по документиране на случаите продължава по дадените от дежурен прокурор указания.   

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина