Младежите от Белозем подкрепиха Пепо в борбата му да оздравее

Автор: Plovdiv Now 11158
Младежите от Белозем подкрепиха Пепо в борбата му да оздравее

Тийнейджърите от Професионалната гимназия по селско стопанство в село Белозем, община Раковски, станаха част от кампанията, обявена от няколко месеца в социалните мрежи под мотото "Да помогнем на Пепо да оздравее". Младежите събраха над 300 лева и ги внесоха по обявената дарителска сметка на Петър Радев, с което доказаха, че имат големи сърца и са съпричастни болката на околните.

Петър Радев е на 25 години, студент по медицина в Пловдив, който не успя да вземе държавните си изпити, защото точно в този период беше диагностициран с коварното заболяване левкемия и трябваше спешно да започне тежко и скъпо лечение.

В момента Пепо е в клиника в Германия, където го подготвят за трансплантация на костен мозък, за което има открити трима напълно съвместими донори, пак благодарение на подкрепата на негови приятели и милосърдни хора в България. 

Клиниката в Германия е поискала от Петър и семейството му рекордната сума от 500 000 евро, които в момента се събират бавно и трудно от всички, които искат да помогнат на момчето и правят всичко по силите си.

Ето я и дарителската сметка, чрез която всеки може да помогне:

Банка ДСК

IBAN:BG42STSA93000026368202

BIC: STSABGSF Petar Radev(Титуляр:Петър Златков Радев)

Стартира наскоро и DMS кампания за набиране на средства за лечението на Пепо. Всеки, който желае да помогне, може да изпрати SMS с текст DMS PEPO на номер 17 777. Цената на едно съобщение за абонати Telenor, Vivacom и A1 е 1 лев. Има възможност и за месечен абонамент от 2 до 5 лева, като сумата ще бъде начислявана към месечната сметка към съответния мобилен оператор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина