Мегз пусна своя снимка без капка грим и фотошоп

Автор: Plovdiv Now 6866
Мегз пусна своя снимка без капка грим и фотошоп

Дизайнерката Миглена Каканашева - Мегз махна изцяло макиажа. Тя публикува снимка в личния си профил, на която позира пред обектива без капка грим и никакъв филтър и обработка. 

От известно време, Мегз се опитва да повлияе на своите последователи и да ги мотивира да използват по-малко фотошоп на снимките си и да бъдат такива каквито са. Каканашева все по-често публикува свои фотоси, на които се виждат несъвършенствата по кожата ѝ, но сравнение с преди, това вече не я притеснява. 

Тя получи доста похвали и комплименти, относно смелостта да се покаже в този си вид, но не липсваха и упреци, че тя има корекции по себе си, на които Мегз побърза да отговори: 

"В Биг Брадър видяхте една обсебена от работата си жена, която нямаше време за себе си и близките си. Не се хранеше, не спеше и не се грижеше за себе си. От тогава минаха 3 години и човека, който виждате днес е коренно различен. Днес поставям себе си в центъра на своя свят. Грижа се за себе си и си простих всички рани, които си бях причинила. В резултат на това знаете ли какво се случи с тялото ми - напълнях, косата ми започна да расте като луда, а лицето ми сияе. Дори хората започнаха да ми правят комплименти, а не само да ме критикуват непрекъснато. Всичко това стана, защото аз промених отношението към себе си...”

В своя пост, тя споделя, че в днешно време става все по-трудно за момичетата да се покажат натурални и написа няколко неща, взаимствани от здравната психология. Дизайнерката е озаглавия поста си "Анатомия на фотошопа". Ето какво гласи текста: 

"Двата най-чести проблеми с лицата ни са: ПРОБЛЕМНА КОЖА - акне, петна и всякакви други несъвършенства и ТВЪРДЕ МНОГО ФИЛЪРИ - огромни или пък криви устни. Унифициран нос, скули. Толкова да си прекалил с ботокса, че лицето ти да не може да се движи. Знаете ли, че всъщност зад двата проблема стои един и същ мисловен модел - страх как ще ни видят другите. И още по-дълбоко - неодобрение и липса на любов към това, което сме. Когато не одобрявате себе си - тялото и лицето ви се покрива с обриви, петна, рани - които не само, че са физическото измерение на раните и петната, които отвътре смятате, че имате. Но и предизвикват същото това неодобрение от страна на другите към вас. Това се нарича проекция и е начин вие просто получите - това, което всъщност изпитвате към себе си, но от другите. А филърите - те са защитна реакция. С тях си мислим, че имаме Божествената сила да променим лицето си и начина, по който ни виждат другите. Те са контрол към страха да не ни видят такива каквито се виждаме в главите си - недостатъчно някакви. Затова започваме да тъпчем в лицата си. И реално променяме скулите, устните, клепачите. Някой дори стигаме по-далече и се режем за съвършен нос, скули или пък брадичка. И какво става - просто слагаме “златна” покривка върху отворените рани. Да, другите не виждат и ви мислят за съвършени... Но какво значение има това, когато огромните рани отвътре стоят? Филтрите и обработка на снимките до неознаваемост са просто маски, които слагаме заради тези две физически отражения на липсата на приемане и любов към самите себе си. Лицето ти говори, не го блокирай." - пише Мегз. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина