Мъжът от Раковски, пребил жестоко майка си за пари, остава зад решетките

Автор: Plovdiv Now 9462
Мъжът от Раковски, пребил жестоко майка си за пари, остава зад решетките

Мъжът от Раковски, който преди дни преби жестоко майка си заради пари, остава за постоянно зад решетките. Вчера Прокуратурата му повдигна обвинение, а днес Районен съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". 

47-годишният е обвинен в опит за убийство. „Ще те убия, ще те затрия“ са били заплахите от негова страна към майка му, докато я удрял и ритал.

Случаят е 21 март 2021 г. Тогава синът за пореден път поискал пари от 71-годишната си майка. Тя му отказала, а той я заплашил с думите „Ще те убия, ще те затрия“, а след това я пребил жестоко, за което има събрани доказателства. 

Жената е настанена в болница. Предстои прилагане на медицински документи относно проведеното лечение и здравословното й състояние, след което ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза, която ще установи вида и характера на причинените телесни повреди.

Припомняме, че по думите на съседи синът не работел, системно пиел и тормозел майка си за пари. Това се случило отново и в неделя. Тя отказала да му даде пари и той започнал да удря по тялото и главата. Побоят бил жесток. Съседите разбрали какво става и се притекли на помощ. Един от тях откарал пострадалата в болница в много тежко състояние, с кръвоизлив в мозъка.

Съдът прецени, че са налице предпоставките, предвидени в закона, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. В мотивите си съдът сочи, че от доказателствата по делото, събрани на този етап, са налице достатъчно данни за  авторството на извършеното деяние от 47-годишния.

Наред с това са налице доказателства за предходни общо 5 осъждания на обвиняемия с влезли в сила съдебни актове, което мотивира съдът да приеме, че има реална опасност мъжът да извърши и друго престъпление и следва да бъде взета най-тежката мярка  за неотклонение  „Задържане под стража“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина