Магистратите решиха: Бившият шеф на РУ-Раковски остава зад решетките

Автор: Валерия Василева 7263
Магистратите решиха: Бившият шеф на РУ-Раковски остава зад решетките

Бившият шеф на полицейското управление в  Раковски  Георги Илиев остава в ареста. Пловдивският апелативен съд потвърди  определението на Окръжен съд - Пловдив, с което на 30 октомври  беше отхвърлена жалбата на бившия началник за по-лека мярка за неотклонение. Така Илиев остава с  мярка „задържане под стража“.

Той е в ареста по обвинение за подкуп чрез изнудване и използване на служебно положение. Илиев, заедно с още трима полицейски служители, поискали 20 000 лева от търговец на цигари без бандерол, за да бъдат унищожени материалите по делото срещу контрабандиста.

Двамата служители - 31-годишният Валентин Гоцев и 33-годишният Желязко Колев, на които Илиев е дал по 1000 евро от подкуп са освободени под парична гаранция. И двамата са направили пълни самопризнания. 

По време на разследването е установено, че Илиев е поискал 20 хиляди лева подкуп от контрабандист. Последният е бил ограбен от един от задържаните преди година полицай Стефан Модев до Лаута.

Няколко месеца след грабежа, през март 2017, контрабандистът бил извикан с призовка в РУП – Раковски. Там Гоцев и Колев му показали разследване срещу него за контрабанда и му заявили, че срещу 20 хиляди лева  ще унищожат материалите по делото. Синът на контрабандиста ги предал на Модев. Той от своя страна разделил парите с началника Илиев и двамата му съучастници.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина