Лекар от Раковски с коментар за скандала с фалшивите сертификати

Автор: Plovdiv Now 136914
Лекар от Раковски с коментар за скандала с фалшивите сертификати

Задържаните медици по схемата за издаване на фалшиви зелени сертификати са освободени. Става въпрос за тримата лекари и един зъболекар, а по схемата в Раковски и Асеновград разследващите установиха, че са издадени фалшиви сертификати на поне 200 души.

По информации на БНТ вече има нови задържани по схемата с фалшивите сертификати, издавани в Асеновград и Раковски, докато самите ваксинирани били извън страната. Те на са медицински лица и по-скоро са имали посредническа роля.

Твърде вероятно е в хода на разследването да бъдат арестувани и други, замесени в тази порочна схема. От прокуратурата казаха за БНТ, че разпитите на свидетели продължават и се увеличава броят на лицата, които искат да съдействат на разследването.

Днес екип намери на работното му място задържаният лекар в Раковски. Това е доктор Иван Попов, който е управител на центъра и който ежедневно в края на деня въвежда данните от всички ваксинации с неговия електронен подпис в националния регистър. Той е прекарал 24 часа в ареста и след като вчера е дал писмени обяснения е бил освободен без повдигнати на този етап обвинения. Той категорично отрече здравното заведение да е замесено по какъвто и да е начин в издаването на фалшиви сертификати и гарантира за всички негови колеги, които се занимават с процеса на имунизациите срещу Ковид.

"Направо бях шашнат, пък и да е в чужбина и реално да го няма тук и да се направи реална ваксина, не можех да намеря обяснение. Два дена и две нощи мисля, стигнах до някакъв извод, има теоретична реална възможност да се получи това нещо, но нека да си свършат работата разследващите органи. Сигурен съм, че се издават някъде, но пак повтарям категорично в този център не са се издавали, не се издават и няма да се издават фалшиви сертификати. Определено има хора, които са от други населени места и се ваксинират тук. Аз пари не искам, касата ми ги плаща според това, каквото сме вкарали в информационния портал с ваксинациите се занимават основно сестрите, двете момичета на регистратурата, аз който преглеждам и всичко това се вкарва с моя електронен подпис в информационната система", каза д-р Попов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина