Кметът на Раковски година след гостуването на Папата: Нашата общност е сплотена и единна!

Автор: Plovdiv Now 5191
Кметът на Раковски година след гостуването на Папата: Нашата общност е сплотена и единна!

Кметът на община Раковски Павел Гуджеров се обръща с емоционални думи към съгражданите си по повод годишнината от паметното събитие в града - посещението на папа Франциск. Той припомня важността на станалото и благодари на всички, участвали в подготовката и посрещането на Светия отец:

Скъпи приятели,

Днес въпреки все още сериозния проблем пред който сме изправени си спомняме с топлина и радост в сърцата за едно радостно събитие, което се случи преди една година в нашия град. Днес отбелязваме една година от посещението на светия отец папа Франциск в РАКОВСКИ. Често съм ви разказвал онази история, в която една любезна дама дойде при мен и доста категорично ми заяви: “Господин Гуджеров, искам папата да идва в града ни всеки ден, тъй като никога не съм виждала града ни толкова сплотен, единен и чист”.

В годините нашата общност винаги е показала, че е сплотена и единна. Радвали сме се и сме страдали заедно, но радост с такъв мащаб заслужава да бъде споделена. С радост си припомням това паметно не само за града, не само за държавата, а за цялата католическа общност събитие и с още по-голяма радост поздравявам всеки един от вас, за цялата жертвоготовност и усърдие, с което ние показахме, че можем да бъдем обединени от молитвата.

Всеки един от вас заслужава този поздрав, понеже голяма част от вас бяха ангажирани с приготовленията и организацията покрай това невероятно събитие, но и не само. Поздравявам и онези от вас, които просто участваха в събитието и с вярата си и молитвите си спомогнаха за благоденствието и развитието на нашия град.

Бъдете силни във вярата и не забравяйте онези простички думи на папа Франциск, които той каза, обръщайки се към децата, които приеха първо причастие в нашия град: Нашата лична карта е тази: "Бог е наш Баща, Исус е наш Брат, Църквата е нашето семейство, ние сме братя, нашият закон е любовта."

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина