Кипърецът Димитракис нападнат от група роми в центъра на Белозем

Автор: Plovdiv Now 10963
Кипърецът Димитракис нападнат от група роми в центъра на Белозем

Автор: Георги Тошев

62-годишният кипърец Димитракис Пирилис, който прегази и уби крадец в Болярино, е бил нападнат от група цигани в центъра на Белозем. "Отидох да купя лекарства от аптеката, когато десет души - малки и големи обградиха колата ми и започнаха да я трошат с тояги и вили. Счупиха прозорците, а единият от нападателите ме удари с вилата в главата" разказа Пирилис пред репортер на TrafficNewsТой се опитал да избяга с колата, но те застанали пред джипа. Димитраки е получил няколко удара по гърба, раменете и главата. Ситуацията е подобна на тази, при която Ромите, които са го нападнали ,са от фамилията на Петър Гаджанов - мъжът, който заедно със свои роднини бе влязъл да краде в имота на Пирилис, но бе ударен от колата на собственика. 

Димитракис бе обвинен , че на 11/12 май 2019 г., в землището на село Болярино, в местността „Крушака“, при управление на  „Форд Рейнджър“,  по непредпазливост е причинил смъртта на Петър Гаджанов, на 30 години.  Димитракис бе осъден на 1 година и 4 месеца условно. 

От тогава кипърецът живее в страх за живота си. Пирилис е инвестирал милиони във фермата си и трудно би се разделил с бизнеса си. Той е родом от Кипър. През 80-те той е бил полицай, но се отказал от професията заради семеен бизнес.

"През 2002 година реших да инвестирам в България. Дойдох тук в Болярино, защото почвата е благородна. Закупих на търг над 100 декара земя. Реших  да отглеждам добитък – крави, в земята да сея за храна на животните. Стартирах бизнеса си с близо 600 крави. Имах коне и овце. Наех работници, закупих и техника. Не минаха и няколко години и започна мощен тормоз. Междувременно продадохме ресторанта в Кипър и аз получих 1 милион евро. Всичко налях във фермата”, разказва си Димитракис. По думите посегателствата над стопанството и животните му са многократни.

До 2008 година всичко вървяло нормално, но с разширяване на бизнеса на Пирилис започнали и неговите мъки. Нямало и седмица без да бъде извършена кражба от фермата му - от кокошки до крави и дори техника, акумулатори и инструменти.

За всичките посегателства кипърецът действително пил по една студен вода. Само две от кражбите над фермата му са приключени с установяване на виновника и осъдителна присъда. Оказва се, че и на двете кражби авторът е един и същ и по лошо стечение на съдбата бил на Петър Гаджанов – мъжът прегазен от Димитракис.

„Според мен са в комбина, тъй като всеки път съм съобщавал кои са крадците, къде е добитъкът – предимно по ромските махали на Пловдив, но никой не взима мерки”, съмнява се Пирилис. Той дори описвал и цялата схема за кражба на животните.

Добитъкът винаги бил задиган през нощта. Апашите режели мрежите или бутали цялата ограда. Едно по едно вадели животните и ги прекарвали през нивата. В края на имота има мост, а след него - бензиностанция. Именно там трафикантите паркирали бус, с който извозвали добитъка.

„Три или четири пъти са влизали в къщата. Последният път, освен че изнесоха всичко ценно, запалиха и  дома ми. Сега живея във фермата. Закупих бившата фурна в центъра на Болярци, която пустееше. Исках да я превърна в заведение и към него - пенсионерски клуб. Как да инвестирам в сградата? За няколко дни откраднаха цялата инсталация, металните решетки, тръбите и дори смесителите на мивките. Задният край е превърнат в тоалетна. Вратата не само че е разбита, а и открадната”, завършва Димитраки.

Галерия от снощното нападение:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина