Кипърецът от Болярино преди да влезе в съда: “Имам много какво да кажа...“

Автор: Plovdiv Now 6259
Кипърецът от Болярино преди да влезе в съда: “Имам много какво да кажа...“

60-годишният бизнесмен от Кипър Димитракис Пирилис, който е обвинен за убийството на Петър Гаджанов, се изправи пред Районния съд в Пловдив, където днес магистратите ще разгледат искането на прокуратурата за постоянен арест.

"Имам много неща да кажа, но след делото", беше лаконичен Пирилис пред наш репортер, докато съдебна охрана го вкарваше в залата.

Защитата в лицето на Константин Давчев и Съби Узунов помолиха клиентът им да не бъде сниман, а когато председателят на съдебният състав попита Пирилис какво е мнението му по въпроса с фотографирането, той отговори: "Нищо не съм направил, защо да не ме снимат".

Адвокатите на бизнесмена, който от години развива земеделска дейност в пловдивското село Болярино, поискаха малко отсрочка от съдията, за да се запознават с материалите по делото. 

Припомняме, че Пирилис бе задържан за срок от 72-часа, след като срещу него бе повдигнато обвинение за умишлено убийство. Припомняме, че в събота срещу неделя Асен Иванов и Асен Гаджев и Петър Гаджанов отишли във ферма на кипъреца с намерение да извършат кражба на селскостопански животни – две крави.

Опитът не останал незабелязан от Пирилис, който ги подгонил на 500 метра от фермата със своя „Форд Рейнджър". Тримата се разбягали в различни посоки. След кратко преследване единият от тях – Гаджанов бил застигнат и блъснат от автомобила на Пирилис. Пострадалият 30-годишен мъж е починал от нараняванията си.

Деянието на мъжа е категоризирано като причиняване на смърт при умишлено пътнотранспортно произшествие, за което законът предвижда лишаване от свобода от десет до двадесет години, а в особено тежки случаи - от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина