Изграждат нова мултифункционална спортна зала в Раковски с плувен басейн

Автор: Plovdiv Now 8132
Изграждат нова мултифункционална спортна зала в Раковски с плувен басейн

Кметът на Раковски Павел Гуджеров представи проект по изграждането на чисто нова „Многофункционална спортна зала – Раковски”. Теренът, който е подбран за ситуиране на съоръжението е вече съществуващата спортна база с недостроено училище в нея. Мястото е с много добър транспортен и пешеходен достъп, с голям паркинг разположен в близост, което дава възможност за добра организация и логистика на големи събития.

Гуджеров допълва, че проектът е решен в два етапа. Първия етап е многофункционалната спортна зала, а втория етап е закрития спортен плувен басейн. Залата е с обща застроена площ 3 520,6 м2, предвидени са 600 седящи места, а закритият спортен басейн е с РЗП 940,9м2 с включен сутерен.

Игралното поле е съобразено със стандартните изисквания за габарити за спортовете. Около игралното поле е предвидена обслужваща зона. Предвидени са и две по малки зали със спортна настилка за загряване на състезатели и провеждане на тренировки по борба, бойни спортове, аеробика, каланетика, пилатес, йога и други. Ще има тоалетни за зрители, както и отделни бани и тоалетни за състезатели, топла връзка от залата за плувния басейн, също и кафе-ресторант с тераса и закрита площ.

Носещата конструкция е монолитна стоманобетонна, а покривната конструкция е метална от ферми, стоманени колони, стоманени профили носещи фасадите от термо панели. Настилката е предвидена да бъде комбинация от двойна дървена скара, високо плътен шперплат и PVC настилка от високо ниво за зала за баскетбол, волейбол, хандбал, минифутбол и други, заяви той.

„Цитирания проект вече е с влязло в сила разрешение за строеж. Предполагам, че за всички е ясна ситуацията с растящите и изключително динамични цени на строителните материали и затова се затруднявам много да дам дори приблизително точна прогнозна цена. Това което предстои е обявяване на процедура за избор на изпълнител без осигурено финансиране по реда на „Закона за обществените поръчки”. След установяване на конкретната сума ще бъдат направени и необходимите разчети за набавянето, което по всяка вероятност ще означава и поемане на дълг ако Общински съвет – Раковски вземе такова решение”, заяви Гуджеров.

Кметът счита изпълнението на този проект като ключов за израстването на Община Раковски и необходимо за подрастващото поколение и всички настоящи и бъдещи спортисти от града и околието.

„Нашия екип ще даде всичко от себе си за качественото му реализиране. Вярвам, че всички политически сили в община Раковски трябва да бъдем обединени в името на този проект за едно по-добро бъдеще на община Раковски”, завърши той.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина