Издадоха книга за посещението на Папата в България, кметът на Раковски беше специален гост на премиерата

Автор: Plovdiv Now 5719
Издадоха книга за посещението на Папата в България, кметът на Раковски беше специален гост на премиерата

На официална церемония в Апостолическата нунциатура в София беше представена книгата „Апостолическото посещение на Негово Светейшество Папа Франциск в България и Северна Македония, 5-7 май 2019“. На събитието беше поканен да присъства и кметът на община Раковски Павел Гуджеров, съобщава r-news.bg.

Благодарственият адрес от името на Папа Франциска бе връчен на кмета от Монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари - Апостолически Нунций в България. Ето какво гласи приветствието:

„Уважаеми Господин Павел Гуджеров, Кмет на Раковски, България,

Уважаеми Господине, Вие със задълбочена мислъл, чрез любезното посредничество на Негово Високо Преосвещенство Монс. Анселмо Гуидо Пекорари, Апостолически Нунций в България, пожелахте да отправите към Светия Отец израз на искрено почитание и набожност и да го информирате за започналите инициативи, след скорошното му посещение във вашия град и за събраният том посветен на католицизма озаглавен: „Българските Католици и техните традиции и семейни ритуали от края на 1800 г. до средата на 1900г.„ Светият Отец, Ви благодари за акта на дълбоко почитание и прочувствено уважение и Ви насърчава към един винаги обновяващ се щедър ангажимент за изграждането на Общото Благо, за цялостното развитие на личността и за едно хармонично човешко и духовно израстване на всяка отделна личност. Той, докато Ви моли да се молите за Личността му, изпросва изливането свише на божествени благодати и от сърце изпраща на Вас, Вашите сътрудници, семейство, и на всички онези, които Вие представлявате благословение и поздрав, като залог за всяко пожелано благо. Възползвам се от обстоятелството за да Ви изкажа огромно уважение!“

Павел Гуджеров изтъкна по време на речта си на официалното събитие, че датата 6 май 2019, когато беше посещението на светия Отец Папа Франциск в Раковски, е записана със златни букви в историята на общината.

„Благодаря ти, свети Отче, за това, че вдъхна нов живот на нашата вяра, благодаря за безценната благословия и благодат, които даде на община Раковски с твоето присъствие, благодаря за това, че възроди сърцата и душите ни, благодаря, че избра нашата родина България, за да направиш посланието за „мир по света“, благодаря ти за това, че показа на всички хора от различни религии, че ние въпреки всичко сме братя, които трябва да живеят в мир и сговор, благодаря ти, че ни научи на смирение и скромност, благодаря за това, че те има и си нашия духовен водач. Най-вече ти благодаря за това, че отново накара света да вярва в чудеса!

В община Раковски всеки ден има запалена свещ за теб.

 Едно нещо със сигурност мога да обещая: ЩЕ СЕ МОЛЯ ЗА ТЕБ!“, каза в заключение Павел Гуджеров.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина