Хванаха пияни и друсани шофьори в Раковски, Първомай и край Калояново

Автор: Plovdiv Now 17950
Хванаха пияни и друсани шофьори в Раковски, Първомай и край Калояново

41-годишен шофьор от Първомай зад волана на лек автомобил БМВ е бил спрян на кръстовището на улица «Княз Борис Първи » и «Димитър Благоев». Полицаите са го тествали за употреба на алкохол и пробата е отчела 1.27 промила. мъжът е вкаран в ареста за срок до 24 часа. В  късните часове на същия ден автопатрул от районното в Първомай е установил на територията на града  още един нарушител, шофирал след употреба на 2,10 промила алкохол. В ареста е задържан 33-годишен местен жител, водач на лек автомобил «Пежо» 406. На двамата водачи са съставени актове и са издадени талони за медицинско изследване.

През изминалото денонощие в ареста на РУ Раковски също е бил задържан нарушител - 30 годишен зад волана на лек автомобил «Опел зафира». той е шофирал под въздействие на наркотични вещества. Престъплението е било регистрирано на 12 май в хода на проверки по линия безопасност на движението и пътен контрол. Водачът е бил спрян за проверка в 21,30 на улица «Чудомир» в Раковски.  Младият мъж е бил под въздействието на амфетамин. 

За шофиране под въздействието на високорискови наркотични вещества има задържан и в ареста на РУ Труд. Отново на 12 май, на улица «9-та» в село Манолско Конаре, автопатрул е спрял за проверка водач на лек автомобил «Мазда». Драг чек тестът на 26-годишния мъж е реагирал положително за употреба на амфетамин и канабис. Нарушителят е родом от село Маноле.

При проверка служители на РУ Хисаря са установили и задържали 31-годишен мъж, управлявал мотоциклет, чужда собственост, след като по административен ред му ебило отнето свидетелството за управление. Проверката е била извършена на територията на село Долна Махала, а водачът е от село Костиево. Справка в системата показва, че наказателното постановление е издадено от служители на Първо РУ в Пловдив  и е влязло в сила през месец януари тази година. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина