Хора от Раковски се обединиха, за да помогнат на самотна възрастна жена

Автор: Plovdiv Now 6855
Хора от Раковски се обединиха, за да помогнат на самотна възрастна жена

Хора от Раковски се обединиха, за да помогнат на самотна възрастна жена. 70-годишната баба Иванка живее в много мизерни условия - тухлена постройка, която прилича на обор. Няма ток и вода, гребе си от сондаж, за да пие с буркан. Има две деца, но те не се грижат за нея. Жената живее с минимална пенсия, която не й стига да си направи ремонт. Инвалид е, движи се в количка и бастун.

За съдбата на баба Иванка разказва жена от Раковски в мества Фейсбук група. Само за няколко дни десетки хора от града се отзовават. Някои се захващат да правят ремонт, други носят материали, посуда, дърва, средства – всеки каквото може. Общината и благотворителна организация „Каритас” обещават да помогнат със средства.

Възрастната жена вече има вода в дома си, а до дни ще започне и ремонтът на покрива й. Трябват обаче още материали за стените и таваните – гипсокартон, теракот, лепило.

„Благодаря на всички добри хора, които помогнаха. Настина, когато сме заедно сме силни и можем”, признателна е жената, която сигнализира за проблема на баба Иванка.

Снимки: Фейсбук

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина