Хора от Пловдивско се обединяват в подкрепа на кипъреца от Болярино, убил крадец в имота си

Автор: Ива Модова 10214
Хора от Пловдивско се обединяват в подкрепа на кипъреца от Болярино, убил крадец в имота си

Жителите на населени места в Пловдивска област се обединяват в подкрепа на кипърския бизнесмен, който блъсна и уби крадец в имота си.По време на заседанието в Окръжен съд – Пловдив, където магистратите гледаха искането за взимане на мярка за неотклонение спрямо Димитракис Пирилис, стана ясно, че е започнала подписка в пет села в защита на 60-годишния мъж. Подписите си са сложили жителите на Гранитово, Братя Даскалови, Оризово, Тюркмен, както и съседите на бизнесмена от Болярино.

В полза на доброто име, с което се ползва мъжът, бе представена и грамота с благодарности от жителите на Гранит. В същото време във Фейсбук бе създадена група в подкрепа на Димитракис, която само за два дни е набрала над 410 последователи. Всички тези хора застават зад гърба на чужденеца с аргументите, че никой няма право да влиза в чужд имот без покана и че всеки има право да брани собствеността си и семейството.

Страницата в социалната мрежа носи името „В защита на Димитрис Пирилис и частната собственост”, създадена във вторник вечер. Членовете й са предимно хора, обитаващи селата в Община Раковски и познаващи бизнесмена. Освен подкрепата си, те изразяват и възмущението си от съдебната система, критикувайки законогласуващите. Гняв има и по отношение на местната управа в лицето на кмета на Общината, който според хората от години игнорира проблема с набезите по селата.

„Гуджеров, време е да се засили полицейското присъствие в малките населени места. Време е да изпратиш багерите и всички незаконни къщи и постройки, които са образували гета, да бъдат сринати. Ако беше друга Община отдавна да е решен проблемът”, пише член на групата.

Според хората Димитракис е трудолюбив човек, които честно си вади хляба и осигурява препитание на много хора от района.

„Познавам го лично, вади си хляба с труд.Това, че е дошъл от Кипър не значи, че трябва малцинството да постъпва така. Като всеки един гражданин ще защитава своята собственост. Мисля, че всички ще постъпите като Димитри, ако се намерите на неговото положение.Мисля, че е крайно време да се помисли за закон за защита на личната собственост, като всички европейски държави!”, смята Поли Илиева.

„И аз подкрепям Димитрис! Нямат право да влизат в чужда собственост, най - вече да крадат!”

„Това дори не е първият случай, в който наглият ром краде от Димитрис ! Съдил го е поне няколко пъти, пак за кражби”;

„Няма логика за 14 присъди да си у вас и да се движиш свободно по улицата. То човекът е търпял, търпял... Представям си до къде му е писнало, за да предприеме такова действие. Жена съм, но почувствам ли опасност съм склонна всичко да направя, за да предпазя имуществото, семейството ми и прехраната ни. И всеки един човек би го направил. Това е човешката природа”;

„Нека бъдат наказвани всички крадци, влезли в чужда собственост.Подкрепям всички, които се борят в защита на собствеността си”;

Това са само част от постовете в групата. Хората са единодушни, че кипърецът трябва да бъде освободен от ареста.

Това обаче днес не се случи. Магистратите наложиха на Димитракис Пирилис най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”. Бизнесменът обясни, че не е видял Гаджанов, а след като е разбрал, че го е ударил с колата, веднага е сигнализирал на 112. Той подробно обясни, че ромите са крали многократно от него и дори посочи, че са палили къщата му.

"Ако исках да убия, щях да нося оръжие. Дори телефон не носех, само фенер. Когато видях тримата, се уплаших, тъй като са роми и бяха с ножове. Исках да се кача в колата, за да ги видя кои са. Те ме обират редовно, загубих хиляди, повече от 150 крави са ми крали. Обадих се за помощ от полицията и те ми казаха кои са тези лица. Аз как да ги позная?. Преди 4 години ми изгориха къщата, загубих хиляди. Получавам субсидии, но заради кражбите не ми остават пари и за кафе", обясни днес в съдебната зала 60-годишният бизнесмен от Кипър Димитракис Пирилис.

Какво още каза кипърецът и защитниците му може да видите във ВИДЕОТО:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина