Гуджеров: Бъдете честити и се гордейте за това, че сте Раковчани

Автор: Plovdiv Now 10367
Гуджеров: Бъдете честити и се гордейте за това, че сте Раковчани

Раковски става днес на 55 години. По този повод кметът Павел Гуджеров отправи поздрав в личния си профил във Фейсбук. 

Ето какво написа градоначалникът:

Скъпи приятели,
 
Днес град Раковски – нашият роден град, става на 55 години. На многая лета!
 
Рожденият ден е един от най-хубавите поводи да си дадем равносметка за това, което сме. За това как сме израснали. За това какво искаме да ни се случи и къде искаме да стигнем следващата година.
 
Град Раковски е част от истинската душа на Тракия. Раковски винаги се е гордял със своите граждани. Ние за разлика от околните нам градове нямаме толкова дълга история, но имаме Граждани. Най-работливите и весели граждани.
 
Град Раковски е история. Въпреки трудната си история, с оглед на комунистическия режим, град Раковски съхранява истинските си корени. Активно участие в историята на града ни взема католическата вяра. Точно тя е тази, която ни дава личности като о. Яко Яковски, о. Козма Гюлов о. Флавиян Манкин, монс. Иван Романов, Гено Буров, Рафаел Пеев и много други, които са допринесли както за духовното така и за светското в града ни.
 
Град Раковски е толерантност. Никога през нашия град, не е минавал човек, който да не бъде нахранен, нагостен и към него да не сме се отнесели с най-приятелските чувства.
 
Град Раковски е култура. Много са събитията, които се случват и предстои още да се случат на града ни.
 
Град Раковски е реалност. Наскоро ми попадна класация, която беше озаглавен „10 места в България, на които се чувстваш сякаш не си в България“, с радост забелязах, че едно от тях е нашият град.
 
Град Раковски е „СИЛА и ВЯРА“, защото в него живеят много силни хора, както духом, така и физически, но и вяра, защото само вярата може да доведе до истинската сила.
 
Град Раковски е още куп други прекрасни неща, но понеже все още е млад град предстоят да му се случат поредица от хубави събития, с които определено ще продължава да се развива с прогрес.
 
Бъдете честити и се гордейте за това, че сте Раковчани!
Честит празник!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина