Футболът в Раковски тръгва по нов път, Секирово атакува Трета лига

Автор: Георги Анастасов 12423
Футболът в Раковски тръгва по нов път, Секирово атакува Трета лига

Футболът в Раковски тръгва по нов път, а Секирово е решен да гони промоция за Трета лига през идния сезон. Клубът вече с успех се е подвизавал в третия ни футболен ешелон и отново е решен да си възвърне позициите, след като в последните години се подвизава в А областната група. Отборът ще разчита изцяло на местни момчета, които под ръководството на белоземския треньор Жеко Димитров ще се опитат да се преборят с конкуренцията на силни тимове като Асеновец и Христо Милево. До прекъсването заради пандемията през ранната пролет тимът бе в Топ 3 на класирането и сега отново ще гони челни позици, за да участва на баражите за едно от двете места от облатните групи, осигуряващи промоция.

По-високите цели идват, след като председателят на клуба и общински съветник Стефан Пенсов успя да издейства по-големи общински помощи за футбола в града и от 2000 лева, те нараснаха на 10 000 лева годишно. Дори за аматьорски футбол сумата едва ли е достатъчна, но все пак е далеч по-добра, отколкото първоначалната. Секирово вече отговаря и на изискването за участие в Трета лига да има поне един детски отбор. Преди няколко месеца бяха регистрирани два тима при подрастващите. Общо над 40 деца на различни възрасти тренират и се готвят под ръководството на двама футболисти от представителния тим и вече постигат първите си обнадеждаващи резултати в контролите. Тепърва малките ще бъдат осигурени с нова екипировка, а освен тях има си и отбор от юноши старша възраст. Винаги е имало интерес към футбола в нашия град, но вече ще обърнем по-сериозно внимание на децата, след като и за тях Общината отпуска още 10 000 лева, казва Стефан Пенсов.

Сериозно се обмисля и възраждането на популярния международен детски турнир в памет на покойния кмет Франц Коков, преустановен преди няколко години. Той бе достигнал статут на международна надпревара с участието на силни детски отбори от България и други страни. Смятаме догодина напролет да го организираме отново, като за начало вероятно участниците ще бъдат само от България, пояснява председателят на ФК Секирово.

Представителният тим на Секирово играе мачовете си на стадиона в едноименния квартал на Раковски. Теренът е в отлично състояние, но има какво да се желае по отношение на трибуните. Вече има готов и одобрен проект за 39 000 лева за поставяне на козирка на основната трибуна, казва още Стефан Пенсов. Децата на клуба пък имат възможност да тренират на стадиона в съседния квартал Генерал Николаево, който бе основно реконструиран по проект и предлага отлични условия за подготовка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина