Фермери си дават среща на изложение в Раковски, поканени са и всички занаятчии

Автор: Plovdiv Now 1877
Фермери си дават среща на изложение в Раковски, поканени са и всички занаятчии

Раковски за трети път става домакин на 14 септември на изложението за животновъди "ФармерЕкспо-Раковски 2019".

С опита от двете предишни издания форумът дава сериозна заявка да се превърне в едно от най-значимите изложения за животновъдство и фермерски храни в България. Организатори са Община Раковски и Организация на производители "Фермерско мляко"  и те ще предоставят на участниците и гостите на събитието възможност да се запознаят както с постигнатото през изминалата година във фермите и при производителите на чисти месни, млечни, пчелни и растителни храни, така и за обмяна на добри практики помежду им. 

Изложбата ще покаже овце, кози, говеда, биволи, коне и кучета, но ще бъде допълнена и с първи търг на елитни български говеда. На открита площадка децата пък ще се срещнат с „бейби“ селскостопански животни. 

Демонстрации на традиционни техники за производство на храни, дегустации, и тобмола с късмети ще привличат вниманието на многобройните посетители, а групи от местни артисти ще повдигат градуса на настроението на всички още от самото откриване на "ФермерЕкспо -Раковски 2019".

Амбицията на организаторите тази година е да разширят спектъра на изложителите, като привличат и участници от неземеделския сектор, а именно - производители на млечни продукти, хляб, домашни сладка, мед, вино, български облекла.

Поканени са и занаяти като изработване на накити от полимерна глина, медникарство, шапкарство, изработване на изделия от кожа, рисуване и гравиране върху стъкло, грънчарство и везбарство, кожарство, звънчарство, ножарство, везбарство и художествено плетиво, грънчарство, гайтанджийство, ръчно килимарство и други. 

Заявки за участие и запитвания, могат да се подават до 5 септември  на :

Ана Белчева

тел. +359 88 4292918

Рангел Матански

тел. +359 88 8445761

e-mail: [email protected]

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина